dimecres, de juliol 05, 2006

Abans, ara i sempre

Gairebé fa dos anys vaig publicar aquest article al Mussol Espavilat. Una reflexió que podia encaminar-nos, al meu entendre, a cercar els espais de diàleg de la confiança mútua.

Vist el panorama, no esta de més pensar que no només calen paraules, a vegades es bo fer autocrítica, però de veritat, no només de cara a la ciutadania.

Jo ja hi creia al novembre del 2004 i he fet el possible, treballar per possibilitar una política propera als ciutadans, es clar, que no tothom hi creu.

Diàleg
"El dia 4, es va portar a terme la sessió extraordinària, per donar compte de les resolucions organització política municipal. Va ser un Ple amb certa tensió, entre els diferents representants polítics. Tot i això, el nostres representants polítics van estar en tot moment a l’altura de les circumstàncies i varem poder assistir a un Ple que és va desenvolupar amb un bon discurs, per part de tots el grups.

El nostre primer secretari, va publicar als diferents medis de comunicació, una carta demanant que els responsables d’ERC expliquessin algunes de les afirmacions , que havien sortit publicades als medis comunicació. A més de batejar el pacte entre ERC i CIU, amb el nom de pacte de castelladrau o circ de les pressions.

Estic segur, que potser no tothom comparteix l’escrit del nostre primer secretari, i segurament, com tot, la defensa o la crítica del escrit, vindrà donada per la opció política que defensen cadascú.

Personalment crec, que el que ha passat, és que els nostres partits hi reina la desconfiança. Cap de nosaltres en acabem de fiar de la resta, si bé i tot, hem intentant en un moment o un altre, fer apropaments per començar a endegar un nou escenari de relacions institucionals.

Potser, hem perdut una oportunitat per començar a treballar junts ERC,EPSQV-ICV i PSC, al govern. Cada grup ja explicat els perquès no s’ha pogut arribar a un acord. Tots em pogut criticar obertament i replicar les explicacions donades. Ara els ciutadans i ciutadanes de Sant Quirze els toca analitzar i valorar tot plegat. Inclús durant un dies als fòrums de les pàgines webs, encara podrem llegir opinions de defensa i crítica de l’acord entre ERC i CIU.

Dit això, el que els ciutadans i ciutadanes no es perdonarien, a cap dels partits de l’esquerra a Sant Quirze, és que fruit de les nostres desconfiances, perdem també la oportunitat de començar a treballar per donar-nos dels elements necessaris per aconseguir entre tots, un nou escenari al futur, on per primera vegada, ERC,EPSQV-ICV i PSC signessin un acord de govern. Crec que ara els companys d’ERC tenen la possibilitat d’experimentar la responsabilitat de govern, que la resta de partits ja l’hem viscuda.

No podem permetre, que el paper que ara ha de fer cadascú, des de la seva responsabilitat, uns governant i els altres a la oposició, doni pas ha una situació negativa amb la nostra obligació, que no és una altre que començar ha forjar, allò que les dones i els homes de Sant Quirze, hems demanen veiem el resultat de les votacions municipals, una majoria d’esquerres.

Estic segur, que tenim temps, per crear aquest espai de diàleg, tant necessari, per contribuir a la confiança necessària amb tot acord polític. És més, hem de treballar, per donar-nos a nosaltres i als nostres votants, l’esperança de poder formar un govern d’esquerres.

El dissabte 13, el PSC celebrar el seu 3r. Congrés de l’agrupació Socialista de Sant Quirze a la masia de Can Feliu, un congrés que per primera vegada es obert a tota la ciutadania. On es discutirà i s’aprovarà el pla de treball per els propers anys. I quins companys i companyes tindran la responsabilitats de executar aquest pla de treball.

Estic segur i tots hi podeu comptar, que els socialistes a Sant Quirze, no perdrem l’oportunitat que ens donà aquest congrés, per exigir als nostres responsables, que segueixin amb el treball de aconseguir que les relacions entre els diferents partits de l’esquerra a Sant Quirze, sigui’m les optimes per aconseguir, els que els ciutadans hems demanen queda votació.

Sis plau, companys i companyes, fen l’esforç de superar el passat, i començar a dibuixar un nou futur.


Salutacions cordials,

Xavier Blanca
Pau, treball i justícia"

Novembre de 2004