divendres, de juliol 07, 2006

Elisabeth Oliveras es converteix en la primera alcaldessa de la història de Sant Quirze



Elisabeth Oliveras (ERC) s'ha convertit en la primera alcaldessa de Sant Quirze de la història, després de ser investida en el càrrec en un ple extraordinari i d'urgència convocat arran de la crisi oberta ara fa una setmana. En el ple d'avui l'alcalde Francesc Contreras ha renunciat al càrrec "per garantir el compliment del pacte subscrit entre CiU i ERC el Novembre de 2004", segons ha anunciat solemnement en el ple. D'aquesta manera s'ha obert la possibilitat de repetir la votació que, per un vot d'un regidor convergent en el darrer ple, va impossibilitar que Oliveras es convertís en alcaldessa. En aquest sentit, el portaveu de CiU Joan Andreu Blázquez ha afirmat "que la votació la farem a ma alçada per evitar la situació de la setmana passada, quan algun regidor de la nostra formació no va entendre quin havia de ser el seu vot".

Un cop els partits quirzetencs han aprovat que la votació seria a ma alçada, s'ha procedit al tràmit definitiu. Amb 11 vots favorables (6 de CiU, 3 d'ERC i 2 d'EpSQ-ICV), Elisabeth Oliveras ha estat investida alcaldessa. Però la crisi no sembla tancar-se pels grups de l'oposició. Per Antoni Rebolleda (PSC) "s'ha fet el ridícul" i ha remarcat que les votacions democràtiques "no es poden canviar quan a un no li agraden, com per exemple van voler fer alguns després de l'11-M". Pel PP, David Sànchez ha destacat que "no és important qui governi o desgoverni, només cal que pensi en el bé del poble". Sànchez també s'ha referit a l'alcalde dimitit com a "Paco el Breve" i ha recordat figures com les del Papa Urbà XII, que va durar 12 dies al càrrec, o els Consellers Balcells i Vendrell en el darrer govern tripartit de la Generalitat de Catalunya.
En canvi, l'Entesa per Sant Quirze - Iniciativa per Catalunya Verds, en boca de Petra Molinero, ha explicat que donaven suport a Oliveras "per acabar amb actituds trànsfugues que desligitimen la política i per garantir l'estabilitat política del municipi". Per la seva banda Convergència i Unió ha refermat "el compromís de mantenir el pacte de govern amb ERC i assegurar la continuïtat fins el final de la legislatura".

En el discurs d'investidura, Elisabet Oliveras s'ha referit a tota la situació com un "episodi en què no tothom entén la forma de fer política que tinc jo, i això genera el més negatiu que pot sorgir d'una comunitat humana, el desencís". En el seu discurs ha fet referència a Maquiavel i a la seva concepció de mantenir la credibilitat davant el poble, "sinó es manté, el poble pot optar per prescindir del governant", ha dit la nova alcaldessa. "Crec que en el ple d'avui -ha prosseguit-- hem fet un pas per recuperar la confiança dels veïns", i ha fet referència a "l'honradesa d'algú que no ha volgut aprofitar-se de la situació" [Contreras] i la "generositat d'un grup polític en favor d'un pacte subscrit prèviament" [sobre ICV]. "Avui no ha guanyat Elisabeth Oliveras sinó que hem guanyat tots i totes", ha conclòs.

Noticia publicada a © Ràdio Sabadell 94.6

Foto Enric Alloza