dissabte, de febrer 10, 2007

“Ens convenen certs extremismes al nostre poble?”



Ara fa uns dies, llegia l’article publicat al mussol.cat “Ens convenen certs extremismes al nostre poble?” fent referència al proper acte que el dia 24 es farà al pavelló esportiu al poble sota el títol “Mossos ni al Vallès, ni enlloc – Prou Repressió”

L’article es fa un seguit de preguntes envers si ens cal manifestacions d’aquest tipus al poble, donada les entitats que organitzen l’acte.

Un es pregunta, tot i no compartir l’eslògan del acte ni l’objectiu que es busca, si cal posar la tireta abans que la ferida?. Puc arribar entendre aquesta certa preocupació que l’editorialista mostra, vist alguns esdeveniments que s’han pogut produir en altres localitats.

La qüestió esta llavors si les nostres autoritats municipals han d’autoritzar la utilització del pavelló municipal, i sota el títol “Ens convenen certs extremismes al nostre poble?” i ens deixar als lector amb la reflexió.

Com a lector d’aquesta pàgina web, voldria donar la meva opinió. Personalment i com deia abans que no comparteixo l’objectiu que es promou aquest acte, penso que es un dret que tenint tots el ciutadans i ciutadanes a poder manifestar la nostra opinió, i si els organitzadors d’aquest acte de reunió i concert, pensen que és l’eina per difondre les seves les seves idees, jo ho respecto, dins d’un estat de dret con el nostre. Al igual que per posar un exemple el mussol.cat fa es seus articles d’opinió, i no per que no puguin agradar alguns es tingues que tancar.

I si per casualitats els actes del proper dia 24 se surt d’allò marcat per la llei, llavors tenint als mossos d’esquadra per fer-la complir.

Resumint, jo aposto per la llibertat d’expressió de les idees en qualsevol lloc, inclòs si el que es reclamar no ho comparteixo. Potser si que te raó l’articulista , quan es pregunta si ens calen extremismes a Sant Quirze? Potser no ¡¡¡. Com podria ser arribar a l'extrem de prohibir actes depeenet qui els organitzint i si ens agradan o no. Cal pensar que vivint en un estat de dret i que es doten d’un mecanismes per que es compleixin, i potser marginant i excloent a la gent de poder expressar les seves idees es promou els extremismes.

Crec fermament la promoció del debat, del qual sorgeix la riquesa de les societats modernes.

Us proposo que llegiu l'article El valor dels valors en la nostra societat contemporànea publicada al blog Antoni Rebolleda on reflexiona envers valors d’acció comuna i a la vegada de la llibertat individual.

Xavier Blanca

engranatgesocial.blogspot.com

4 comentaris:

Roger ha dit...

Jo el què no entenc és perquè mai estan contents, no volen Nacionals (jo tampoc) ara posen els mossos, i jo me'n alegro, cada dia veig mossos pel poble i per allà on vaig.

Au ara que tenim la policia de casa nostra, també es queixen.

Entenc que sempre hi hauran policies que abusaran de la seva impunitat, pero si es volen fer actes d'aquest tipus, que especifiquin els noms dels policies represius i no englovin tot un colectiu per criticar l'actuació d'uns quants.

O és que als que participaran a l'acte els agrada quan parlen dels antisistema en general o dels okupes en general titllant-los de tot menys de persones ?

Una mica de seriositat.

Anònim ha dit...

Seguint la teva reflexió hauríem de deixar les portes de les cases obertes, i si venen els lladres, aleshores trucarem als mossos.
No et sembla una mica demagògic el que has arribat a escriure? (Per cert, no estaria malament que passessis el teu escrit per normalització lingüística)

Anònim ha dit...

I perquè no els hi deixes la teva casa, perque es puguin reunir allà, maco? El que es cedeixi un espai public per fer apologia anti-sistema, ja és l'ultim que faltava. És una vergonya, senzillament. Policia fora i campi qui pugui, és això el que vols? Demagog!

Toni V.

Recull noticies ha dit...

Benvolgut Toni.
Crec que no has llegit be el meu article, jo no comparteixo el lema de l'acte. La qüestió es si per que no ens agrada s'ha de prohibir?.
Gràcies per la teva participació