dijous, de juliol 13, 2006

La FAV de Sant Quirze demana a la Fiscalia que investigui les pressumptes irregularitats del Castellet

La Federació d'Associacions de Veïns (FAV) de Sant Quirze del Vallès lliurarà demà a la Fiscalia una sol·licitud perquè s'investiguin les irregularitats detectades en el Pla Parcial del Castellet i per les quals l'Ajuntament podria haver perdut quinze milions d'euros. Aquestes irregularitats quedaven reflectides en un estudi elaborat per un arquitecte de la Universitat Politècnica que va encarregar i fer públic Esquerra Republicana (ERC). En aquest escrit dirigit a la Fiscalia, els veïns es queixen que, dos mesos després de donar-se a conèixer l'estudi, els grups municipals no han estat capaços d'aclarir res. També es demana que s'investiguin les relacions existents entre els propietaris i diverses persones implicades en l'elaboració del Pla Parcial del Castellet.

Des de la FAV de Sant Quirze, també s'ha lamentat que el municipi hagi tingut tres alcaldes en una setmana. El seu president, Joan Manuel Arruga, ha explicat que la sol·licitud es presenta "perquè el fiscal pugui determinar si hi ha hagut irregularitats o no en la gestió del Castellet". "De moment, l'Ajuntament no s'ha pronunciat al respecte i l'única informació que hi ha és l'informe d'ERC, que és molt contundent", ha afegit.

Per Arruga, el fet que la nova alcaldessa pertanyi a ERC, el partit que va encarregar el primer estudi, no significa que la qüestió es resolgui, ja que Oliveras continua governant amb Convergència i Unió (CIU). El president de la FAV de Sant Quirze ha explicat que els veïns també es queixen del fet que els grups municipals "només s'hagin posat d'acord per anar al restaurant més car del municipi per fer un sopar de comiat a l'ex-alcalde Sebastià Ruiz, que no deixa l'Ajuntament perquè hi continuarà com a regidor".


Article publicat a © Ràdio Sabadell 94.6.