dijous, de maig 18, 2006

Carta rebuda a engranatgesocial@gmail.com

Sant Quirze del Vallès, 17 de maig de 2006


Resposta a la carta: Quan les coses començaran a canviar?


En resposta a la carta del conciutadà Oriol Garcia, preocupat per les mesures contra incendis que s’estan aplicant a la Serra de Galliners, des de l’associació Sant Quirze del Vallès Natura volem manifestar els següents punts:

1.- Felicitar la iniciativa d’escriure i publicar l’esmentada carta, la qual considerem orientada a la protecció de la natura. Si més ciutadans haguessin fet semblant, potser s’hagués pogut evitar la destrossa de la que es parla.

2.- Reiterar el nostre desacord amb les actuacions contra incendis que s’estan desenvolupant actualment a la Serra de Galliners. Considerem que el Plec Tècnic que les regula no s’ajusta a la realitat de la massa forestal de la zona, recordem que no és un bosc adult sinó en un bosc cremat en recuperació. La neteja desproporcionada que s’està efectuant suposa un greu dany ambiental injustificat que en comptes de protegir i afavorir la recuperació del bosc la posa en perill.

NO QUESTIONEM L’ACTUACIÓ EN SÍ, SINO LA FORMA EN QUE S’ESTÀ FENT

Us informem que hem intentat fer tot allò que estava a les nostres mans per a corregir el projecte desmesurat i aportar solucions a una Gestió Forestal mes ajustada i adaptada a l’entorn de Serra Galliners. Fe d’això son les següents actuacions portades a terme:

- Recerca d’assessorament en tècnics forestals, bombers i experts de fora del municipi per a aportar punts de vista respectuosos amb la natura als responsables municipals del tema.
- Reunions de treball amb l’alcaldia, regidors, tècnics municipals i grups polítics.
- Amb data 21 de abril de 2006 varem lliurar al Honorable Conseller de Medi Ambient i Habitatge una exposició dels fets, amb la sol·licitud de que es procedeixi a una revisió del Plec.
- Vista la manca de sensibilitat manifestada pels responsables municipals sobre aquest tema, amb data 10 de maig hem publicat un comunicat de premsa conjunt amb l’ADENC.

A data d’avui continuem treballant buscant recolzament i amb propostes de mesures de gestió, mes respectuoses amb l’entorn, dirigides a conduir el matollar a un bosc madur i al mateix temps disminuint l’alta combustibilitat existent.

Som una associació no lucrativa i treballem de manera totalment voluntària per a la protecció dels valors naturals del poble. Des de la nostra constitució l’any 2004 no hem rebut cap subvenció municipal. La nostra capacitat d’actuació és de moment limitada a les nostres disponibilitats personals. Estem totalment oberts a la col·laboració de tots els conciutadans preocupats pel medi ambient per a suggeriments, crítiques i participació en general.