divendres, d’abril 28, 2006

Presentació d'ASVallès.

BARCELONA ACCIÓ SOLIDÀRIA


ACCIÓ SOLIDÀRIA DEL VALLÈS ASVALLÈS
FA LA SEVA PRESENTACIÓ PÚBLICA:
La cooperació amb Àfrica i la sensibilització dels nens i nenes seran els principals objectius.
CARAVANA SOLIDÀRIA arribarà també a Palestina la primavera del 2007.

Avui dijous 27 d’abril, Acció Solidària del Vallès, ASVALLÈS, delegació territorial de Barcelona Acció Solidària, ha fet la seva presentació pública, en roda de premsa celebrada a la masia de can Feliu, de Sant Quirze del Vallès.

Francesc Osan, Director de la Caravana Solidària a l’Àfrica Occidental, ha explicat el fort creixement i desenvolupament de les accions de cooperació, especialment amb Marroc, Mauritània, Senegal i Gàmbia, al llarg dels 5 anys d’existència de la Caravana. La Caravana de 2005 va comptar amb més de 12 vehicles, van participar 23 entitats que desenvoluparen un total de 93 projectes, i van traslladar a aquests països més de 90 tones de material divers, sanitari, educatiu, informàtic, agrícola, una ambulància i un tot terreny lleuger.

Aquesta nova ONG, ASVALLÈS, neix amb l’objectiu de potenciar les accions de solidaritat i cooperació internacional, en especial per a l’Àfrica Occidental, a la comarca del Vallès Occidental.

Els objectius i projectes han estat exposats pel vicepresident d’ASVALLÈS, Jaume Viñeta, i consisteixen fonamentalment en Contribuir a l’extensió associativa de l’entitat, al finançament i a la realització dels objectius i projectes de BAS; Difondre els objectius i les activitats de la Caravana Solidària al Vallès Occidental; Contribuir a la sensibilització de la població del Vallès en l’àmbit de la Solidaritat i Cooperació Internacionals; i donar suport a la realització de projectes de Cooperació de B.A.S.

Per aquest primer any d’activitat, ASVALLÈS està treballant en la realització de diversos projectes de cooperació, tal com també han explicat les Vicepresidentes de l’entitat, Montserrat Castells i Eva Buxadera: Dotació de material escolar, informàtic i sanitari a les escoles de Tambacounda a l’est de Senegal; Creació d’una sala informàtica a Casamance, sud del Senegal; i Creació d’una xarxa de telecomunicacions per als bombers i serveis sanitaris de Nouadhibou, a Mauritània. Juntament amb aquestes accions, ASVALLÈS es proposa donar suport a accions de sensibilització a escoles, en la recollida de material per la Caravana Solidària, i en la creació d’un club infantil de nenes i nens solidaris.

Al llarg de la presentació, a la qual han assistit regidors i regidores dels grups municipals de CiU, PSC i ERC, així com representants de l’Ateneu del Mon, i altres membres d’ASVALLÈS, en Francesc Osan ens ha ofert una primícia informativa: LA CARAVANA SOLIDÀRIA ARRIBARÀ TAMBÉ A PALESTINA LA PRIMAVERA DEL 2007.


Més informació
www.caravanasolidaria.org