dimarts, d’abril 18, 2006

COMUNICAT DE PREMSA DE LA FEDERACIÓ D’ASSOCIACIONS DE VEÏNS DE SANT QUIRZE DEL VALLÈS

COMUNICAT DE PREMSA DE LA FEDERACIÓ D’ASSOCIACIONS DE VEÏNS DE SANT QUIRZE DEL VALLÈS

ÉS IMPRENSENTABLE QUE LA DIPUTADA CARME GARCIA (IC-V), DIGUI QUE PARLA AMB NOM DELS VEÏNS, QUAN DEFENSA L’AEROPORT DE SABADELL

Sant Quirze del Vallès (Barcelona), 10 d’abril de 2006

La Federació d’Associacions de Veïns de Sant Quirze del Vallès lamenta, profundament, que la diputada d’Iniciativa per Catalunya i veïna de Sant Quirze, Carme Garcia, en la seva intervenció durant la compareixença del president d’AENA, davant la Comissió de Foment i Vivenda del Congrés dels Diputats, celebrada el passat 22 de març, defensés una posició, totalment contrària a la dels grups municipals de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, inclòs el d’Iniciativa per Catalunya, i al de les associacions veïnals.

A més a més, és absolutament impresentable que la senyora Garcia, en un moment de la seva intervenció, afirmés que parlava en nom de les associacions veïnals, quan ni tan sols, s’ha dignat a demanar-nos quina és la nostra opinió.

Si la senyora Garcia vol parlar en nom de les associacions veïnals, el que ha de fer, en lloc de demanar que vagin el més ràpid possible les inversions a l’aeroport de Sabadell, és demanar que s’aturin, immediatament, aquestes inversions i que es comenci quan abans millor, a estudiar una nova ubicació per aquest aeroport, a fi de traslladar-lo a un lloc on pugin operar totes les empreses, amb més seguretat i desenvolupar-se l’aviació general, de càrrega, els aerotaxis i l’esportiva, sense les limitacions que té l’aeroport de Sabadell.

És lamentable veure com una persona que es diu d’esquerres, prescindint de la seguretat dels veïns i els propis usuaris de l’aeroport de Sabadell, en lloc de defensar els interessos de la majoria de la població, es posa al servei d’interessos econòmics de curta volada, d’un petit grup d’empresaris i de la megalomania d’alguns polítics locals, incapaços de pensar que aquest tipus d’infraestructures s’han de valorar, no a nivell comarcal, sinó a nivell de tot Catalunya.

La Federació d’Associacions de Veïns de Sant Quirze del Vallès, considera que és absurd gastar-se 21 milions d’euros, en un aeroport que està condemnat a ser traslladat, perquè és insegur i molest i els aeroports no poden estar al bell mig de les conurbacions urbanes. A més a més, ningú ens ha garantit que aquestes inversions, entre les que es troben l’allargament de la pista, no serveixin per a que pugin operar avions de major envergadura.

A fi d’evitar possibles interpretacions errònies, sobre la seva intervenció a la Comissió, en lloc de basar-nos en les informacions de premsa, vàrem preferir esperar a la publicació pel Congrés, de l’acta sobre la compareixença del senyor Azuaga. La nostra sorpresa ha estat veure com la intervenció de la senyora Garcia es va basar en falsedats, i els tòpics i frases buïdes que, habitualment, utilitzen els defensors d’aquest aeroport.

La senyora Garcia ha de ser conscient de que a aquestes alçades, dir que és necessària una major integració, entre l’aeroport i les poblacions veïnes, resulta macabre.

La senyora Garcia demostra la seva ignorància, quan diu que els dos últims accidents han fet néixer una “preocupació enorme” entre els veïns. Hauria de saber que la preocupació dels veïns per l’aeroport, ve de fa molts anys.

La senyora Garcia diu que “l’aeroport és fonamental per la nostra comarca”, però no diu per què, “i que així ho han expressat, majoritàriament, molts dels seus responsables polítics i dels seus grups municipals”, quan que se sàpiga només el defensen a Sabadell.

La senyora Garcia, sense donar més dades, va parlar d’una “xarxa de relacions industrials i comercials” generades per l’aeroport. L’emplacem a que ens demostri l’existència d’aquesta xarxa. Si ho aconsegueix, la felicitarem: serà la primera persona que ho fa.

ÉS SEGUR ESTAR ASFIXIAT?

Per altra banda, la Federació d’Associacions de Veïns de Sant Quirze del Vallès, manifesta la incongruència que suposa, per part del president d’AENA, senyor Manuel Azuaga, afirmar que “té la tranquil·litat de que l’aeroport de Sabadell és segur. El problema és que s’ha asfixiat l’aeroport, per l’increment urbanístic que hi ha hagut en els ajuntaments” (sic). Un aeroport asfixiat pot ser segur?. Es sorprenent que es continuí amb la aplicació del Pla director de l’aeroport, elaborat fa anys, com si no hagués passat res. A més, els avions continuen sobrevolant Sant Quirze, amb el conseqüent perill i molèsties. L’únic que ha canviat es que ara sobrevolen per qualsevol zona del casc urbá.

Finalment, volem assenyalar que durant la compareixença del senyor Azuaga, el diputat senyor Ayala va denunciar que hi ha al menys nou grues a l’entorn de l’aeroport de Sabadell que no son legals”. El senyor Azuaga no va fer cap comentari sobre aquesta afirmació. Creiem que és molt important que si això es veritat es prenguin de forma immediata les mesures adients (es de suposar que el tancament de l’aeroport, com va passar al mes d’octubre) i, si no ho es, que es deixi molt clar que totes les grues que hi ha instal·lades son legals. Es curiós que per part d’alguns dels operadors de l’aeroport de Sabadell aquesta qüestió no hagi merescut cap comentari