dilluns, de febrer 13, 2006

Fem-la nostra, de tot un poble.

Ara el quirzetencs i quirzetenques, després de molts governs , amb quasi tots els colors, podrem gaudir per fi, de la primera llar d’infants de titularitat pública a Sant Quirze. És per tant un primer pas i fonamental per poder garantir l’existència de places de llars d’infants públiques a casa nostra.

Qui guanya amb aquest nou equipament, són els nostres fills i les nostres filles de zero a tres anys, amb el reconeixement dels seus drets socials, com són el dret a l’educació. Per tal de que tothom que vulgui exercir efectivament aquest dret universal, cal que la llar d’infants es posi a l’abast de tota la població.

Amb la posada en marxa de la nova llar d'infants, els nens i les famílies quirzetenques gaudirem del suport necessari per part de l’administració pública per compartir l’educació dels nostres nens i nenes. Les famílies actuals, necessitem cada cop més compartir l’educació dels nostres fills i filles amb una llar d’infants, que ens permeti fer compatibles les responsabilitats laborals o socials amb les familiars.

En aquest sentit, la construcció de la llar d’infants, fruit de la preocupació i el compromís actiu de la societat quirzetenca per l’educació dels nostres infants, ha d’ésser un primer pas cap a una oferta pública, que s’ajusti a la demanda real del nostre poble.

El procés ha estat molt llarg, ara que està a punt de ser una realitat, FEM-LA NOSTRA, de tot un poble.


Noticia publica per el gabinet de premsa de l'Ajuntament
"Els alcaldes del Vallès Occidental van signar el passat 8 de febrer un conveni per formalitzar el compromís de creació de 2.229 places per a infants de 0 a 3 anys en llars de titularitat municipal. En el marc de la seu del Consell Comarcal, la consellera d’Educació, Marta Cid, va materialitzar part del compromís del Mapa de Llars d’Infants de Catalunya 2004-2008, que preveu la creació de 30.000 noves places públiques.

En el cas del Vallès Occidental, el Mapa preveu la creació de 3.840 places noves fins l’any 2008. A data d’avui, els ajuntaments de la comarca ja s’han compromès a la creació de 2.229, xifra que situa el grau de compliment del Mapa en un 58%.

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès queda integrat també en aquest compromís, amb la creació d’una llar d’infants al carrer de Santa Julita. En total, seran més de 1000 m2 de superfície útil amb una capacitat per a 135 alumnes distribuïts en 9 aules. El passat 25 de novembre es va aprovar el projecte executiu i en el moment de la redacció d’aquest article resta pendent l’adjudicació de les mateixes. L’actuació, que durarà vuit mesos, tindrà un cost de 1,4 milions d’euros."

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Me gusta la idea de que es de todos, y no de los políticos.

Venturello ha dit...

Nosotros también estamos muy contentos con esta noticia, esperamos que este pronto. Será de gran ayuda, y podremos gracias a esto probablemente tener nuestro segundo hijo antes de lo que esperabamos.

Alguien sabe cuando estará lista? En el ayuntamiento nos dijeron hace un mes que estaría para Septiembre para este curso, pero viendo como van las obras (nada), yo creo que tendremos que esperar la siguiente curso.