dimarts, de juny 06, 2006

Associació Sant Quirze Plural



El proper dijous 8 de juny a les 8 del vespre, al centre cívic can Feliu, l’associació Sant Quirze Plural, farà una trobada amb totes aquells quirzetencs i quirzetenques que van demanar informació per associar-se o bé que volen col.laborar amb les activitats de l’associació.
Sant Quirze Plural vol esdevenir un espai de lliure circulació d’idees i perspectives entorn a diferents qüestions que es troben al bell mig de l’interès dels quirzetencs i quirzetenques i especialment d’aquells que son progressistes. El progrés i la transformació de la societat necessiten contrastar opinions perquè només del debat lliure sorgeixen persones lliures i societats emancipades.
Amb aquest objectiu Sant Quirze Plural prenem la iniciativa i proposem fer El Cafè participatiu cultural i la campanya per uns pressupostos participats.

El cafè participatiu cultural, es basa amb la idea inicial d’una agrupació de 3 o 4 representants de diverses entitats, associacions, casals, instituts etc. per tal que, mentre es pren un cafè, es plantegin una sèrie de qüestions a debatre i s’obtingui així l'opinió de diferents sectors.

El resultat d’aquestes trobades, en coordinació estreta amb els processos de participació ciutadana i planificació estratègica, poden contribuir a donar una resposta als reptes de desenvolupament cultural, donar suport i promoure, a través de diferents mitjans i instruments, el manteniment i l’ampliació dels béns i els serveis culturals, tot cercant la universalització de l’accés a aquests, l’ampliació de la capacitat creativa de tots els ciutadans, l’exigència artística, la recerca de noves formes d’expressivitat.

Un altre activitat és donar a conèixer els anomenats PRESSUPOSTOS PARTICIPATS.
La nostra voluntat és informar a la ciutadania i dotar-la de noves eines de participació social. I promoure la mobilització i participació dels pressupostos participats que permetin als quirzetencs i quirzetenques, individualment o representats a través d’entitats, decideixin de manera directa a què es destinen el diners públics o, fins hi tot, com es recullen.
Per nosaltres, els pressupostos participats són una ocasió única per fer palesos els valors que té una societat. Les inversions, les decideix la ciutadania, i per això, els pressupostos són un mirall de la societat, i no pas només una obra del govern.

Fes-te escoltar, t’esperem el proper dijous 8 de juny al centre cívic Can Feliu.