dimarts, d’abril 25, 2006

SANT QUIRZE PLURAL

EL CAFÈ PARTICIPATIU CULTURAL

Les ciutats són un marc privilegiat de l’elaboració cultural en evolució constant i constitueixen els àmbits de la diversitat creativa, en que la perspectiva de la trobada de tot allò que és diferent i distint (procedències, visions, edats, gèneres, ètnies i classes socials) fa possible el desenvolupament humà integral. El diàleg entre identitat i diversitat, individu i col.lectivitat, es revela com una eina necessària per garantir tant una ciutadania cultural planetària com la supervivència de la diversitat lingüística i el desenvolupament de les cultures.

La diversitat cultural contribueix a una "existència intel.lectual, afectiva, moral i espiritual més satisfactòria per a totes les persones" (Declaració Universal de la UNESCO sobre la Diversitat Cultural, article 3), i constitueix un dels elements essencials de transformació de la realitat urbana i social. La UNESCO afirma: "Font d’intercanvis, font d’innovació i de creativitat, la diversitat cultural és tan necessària per al gènere humà com la biodiversitat per als éssers vius" (Declaració Universal de la UNESCO sobre la Diversitat Cultural, article 1).

L'Associació Sant Quirze Plural té com a finalitat principal treballar per crear un àmbit de reflexió i debat i de manera especial, entre d'altres, la promoció del progrés de la cultura i de l'economia per assegurar a tots i a totes una qualitat de vida digna. Sant Quirze Plural vol contribuir a donar una resposta als reptes de desenvolupament cultural al nostre poble, i potenciar una cultura oberta i diversa. Cal destacar la importància de la cultura com a factor de generació de riquesa i desenvolupament econòmic.

Amb aquest objectiu Sant Quirze Plural prenem la iniciativa i proposem fer El cafè participatiu cultural.

El cafè participatiu cultural, es basa en la idea inicial de una agrupació de 3 ò 4 representants de diverses entitats, associacions, casals, instituts etc. per tal que, mentre es pren un cafè, es plantegin una sèrie de qüestions a debatre i s'obtingui així la opinió de diferents sectors.

El resultat d'aquestes trobades, en coordinació estreta amb els processos de participació ciutadana i planificació estratègica, podem contribuir a donar una resposta als reptes de desenvolupament cultural, donar suport i promoure, a través de diferents mitjans i instruments, el manteniment i l'ampliació dels béns i els serveis culturals, tot cercant la universalització de l'accés a aquests, l'ampliació de la capacitat creativa de tots els ciutadans, la exigència artística, la recerca de noves formes d’expressivitat.

Més informació a santquirzeplural@gmail.com